Αποσύρεται το νούμερο του αδικοχαμένου Ken Block στο WRC

Ken Block Νούμερο 43 WRC και FIA 2023

Σε μια τιμητική κίνηση για τον αδικοχαμένο Αμερικανό Ken Block προχώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποσύροντας το νούμερο με το οποίο συμμετείχε σε αγώνες.

Ο Ken Block, ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς οδηγούς σε όλο τον κόσμο, με τα εντυπωσιακά video στα οποία πρωταγωνιστούσε, αλλά και την εμπλοκή του στους αγώνες, να συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως στην προώθηση των μηχανοκίνητων σπορ και του αυτοκινήτου γενικότερα.

Με τον 55χρονο Αμερικανό να χάνει άδικα τη ζωή του σε ατύχημα που είχε με snowmobile στις Η.Π.Α. την 3η Ιανουαρίου του 2023, τα εκατομμύρια των φαν του Ken Block αλλά και επίσημοι φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξακολουθούν να εκφράζουν τον σεβασμό που έχουν στο πρόσωπό του με διάφορους τρόπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Fédération Internationale de l'Automobile -FIA), που είχε προχωρήσει σε επίσημη σχετική ανακοίνωση για το χαμό του Αμερικανού τις προηγούμενες ημέρες, κάνει ένα ακόμη βήμα για να τιμήσει την συνεισφορά του Block στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να απαλύνει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τον πόνο της οικογένειας του.

Έτσι η διεθνή ομοσπονδία αποφάσισε να αποσύρει το αγαπημένο νούμερο «43» του Block, το οποίο και χρησιμοποιούσε στις αγωνιστικές του συμμετοχές. Η χρήση του #43 δεν θα επιτραπεί από κανένα οδηγό την ερχόμενη σεζόν (2023) του WRC.

«Δεδομένης της τεράστιας προσφοράς του μεγάλου φίλου μας Ken Block στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το γεγονός ότι τον εκτιμούσαν όλοι τόσο πολύ σε όλο τον κόσμο, αρμόζει απόλυτα να αποσυρθεί το νούμερο «43» από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) τη σεζόν 2023.», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Mohammed Ben Sulayem.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο διευθυντής προώθησης του WRC, Jona Siebel, τόνισε πως μέσω της επιρροής του, ο Block σύστησε τους αγώνες ράλι σε ένα νέο κοινό που μέχρι τότε αγνοούσε το σπορ και η συνεισφορά του δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση.

Να σημειωθεί ότι ο Ken Block έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2007, στον αγώνα του Μεξικού με τον Αμερικανό να λαμβάνει μέρος συνολικά σε 25 αγώνες, κυρίως με αγωνιστικά Ford τα οποία και είχε προετοιμάσει η M-Sport.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ