Η δράση στον μαγικό κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνεχίζεται, με ένα πολύ απαιτητικό Grand Prix.
Ο ενδέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το Grand Prix Ουγγαρίας, διεξάγεται στο Hungaroring. Tα τελευταία δύο χρόνια, η πίστα έχει υποβληθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, που άλλαξε μορφή στα paddock, στις περιοχές φιλοξενίας φιλάθλων, καθώς και στην αγωνιστική διαδρομή αλλά και στις κερκίδες.
Οι στροφές 1 και 12 έχουν ασφαλτοστρωθεί ξανά, σε συνέχεια των περσινών εργασιών στο pit lane και την ευθεία εκκίνησης. Η πίστα έχει μήκος 4.381 μέτρα και διαθέτει 14 στροφές. Συχνά συγκρίνεται με πίστα καρτ λόγω του μικρού της μήκους και της χάραξής της που έχει συνέχεια στροφές. Υπάρχει μόνο μία πραγματική ευθεία, η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, η οποία αντιπροσωπεύει μία από τις λίγες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Κατά τα άλλα, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν την πρόκληση πολυπληθών στροφών, ορισμένες από τις οποίες είναι 180°, τις οποίες διανύουν 70 φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο, το σετάρισμα των μονοθεσίων είναι συνήθως παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Μονακό.
BUY NOW
Όπως ακριβώς και στο Πριγκιπάτο, η Pirelli έχει επιλέξει για τη Βουδαπέστη τις τρεις μαλακότερες γόμες της γκάμας: η C3 (σκληρή), η C4 (μέση) και η C5 (μαλακή) αποτελούν ιδανική επιλογή για μια αργή πίστα όπου η πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα είναι κρίσιμες για την αντιμετώπιση των αλλαγών κατεύθυνσης. Η επιφάνεια έχει μειωμένη τραχύτητα λόγω της ηλικίας των τμημάτων ασφάλτου που δεν έχουν ξαναστρωθεί. Έτσι τα επίπεδα πρόσφυσης είναι από τα χαμηλότερα της σεζόν, με σημαντική βελτίωση του κρατήματος της πίστας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι θερμοκρασίες της πίστας στο Hungaroring είναι συνήθως οι υψηλότερες που καταγράφονται καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η θερμική καταπόνηση είναι επομένως ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των ελαστικών, ιδιαίτερα στον πίσω άξονα λόγω της επιτάχυνσης στην έξοδο των αργών στροφών. Στις πιο μαλακές γόμες, αναμένεται να εμφανιστεί και τοπική παραμόρφωση λόγω υπερθέρμανσης (graining). Η φθορά των ελαστικών αναμένεται να φέρει τις στρατηγικές της μιας ή των δυο αλλαγών, πολύ κοντά σε χρόνους. Η επιλογή μεταξύ των δύο θα επηρεαστεί επίσης από παραμέτρους όπως η θέση στην πίστα, σε μια διαδρομή όπου το προσπέρασμα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο. Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι ομάδες είναι πιθανό να προτιμήσουν τις δύο σκληρότερες γόμες.
Το Grand Prix Ουγγαρίας ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί LIVE από το ΑΝΤ1+.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ