«Σκούπα» στη McLaren για να βρει ξανά τον δρόμο της

Oscar Piastri

Σαρωτικές αλλαγές αποφάσισαν στην ιστορική ομάδα της McLaren, που έχει κάνει εφιαλτικό ξεκίνημα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η ομάδα του Woking που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες με οδηγούς όπως ο Ayrton Senna, o Mika Hakkinen, o Niki Lauda και ο Lewis Hamilton, είναι κολλημένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά τους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν του 2023.

Μετά το μέτριο 2022, αντί αν βελτιωθεί, έκανε πολλά βήματα πίσω κι αυτό δεν θα μπορούσε να μην έχει συνέπειες. Αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο James Key, ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής, που απομακρύνθηκε με άμεση ισχύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί του ρόλου αυτού, η McLaren θα έχει τρεις τεχνικούς διευθυντές, με μοιρασμένες αρμοδιότητες. Υπεύθυνος για το concept του μονοθεσίου θα είναι ο David Sanchez, που μετά από μία δεκαετία στη Ferrari, επιστρέφει στην παλιά του ομάδα. Όμως όχι άμεσα, από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Υπεύθυνος για τη μηχανολογία και το σχεδιασμό θα είναι ο Neil Houdley, που είναι στη βρετανική ομάδα από το 2006.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και υπεύθυνος για την αεροδυναμική θα είναι ο Πίτερ Προδρόμου, που είναι εκεί από το 1991, με διάλειμμα την περίοδο 2006-2014 που ήταν στη Red Bull Racing.

Όλοι τους θα αναφέρονται στον επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella.

Οι περαιτέρω μετακινήσεις φέρνουν τον Giuseppe Pesce διευθυντή αεροδυναμικής και επικεφαλής προσωπικού και τον Piers Thynne εκτελεστικό διευθυντή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ