https://www.mini.com.gr/el_GR/home/range/mini-countryman.html?utm_source=carandmotormarch&utm_medium=headbanner&utm_campaign=tactical

Formula 1 - Επίσημο: Τέλος από την Audi o Wheatley

Jonathan Wheatley

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Βρετανό να αποχωρεί άμεσα από τη γερμανική ομάδα.

Ο Jonathan Wheatley πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στη Red Bull Racing, στις τάξεις της οποίας αναρριχήθηκε, φτάνοντας μέχρι το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή. Όταν όμως ήρθε το σενάριο μεταπήδησης στη Sauber η οποία ετοιμαζόταν να μετενσαρκωθεί σε Audi F1, για το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία του είχε άμεσα αντίκτυπο στην ελβετική ομάδα, που από εκεί που έκανε από τα χειρότερα pit stop, βρέθηκε πέρυσι να σημειώνει πρώτους χρόνους.

Παρότι όλα έδειχναν πως ο 58χρονος είχε βρει μία πρόκληση που ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του, το όνομά του βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο φημών, στο πλαίσιο της αναζήτησης του επόμενου επικεφαλής της Aston Martin – ρόλο τον οποίο ο Adrian Newey είχε -όπως σας είχαμε ενημερώσει κόντρα στην πλειοψηφία των δημοσιευμάτων- προσωρινά.

Κι ενώ η λογική έλεγε πως δύσκολα θα άφηνε το πόστο του, ήρθε η ανακοίνωση της Audi να ενημερώσει πως είναι άμεσα εκτός ομάδας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε:

«Καθώς συνεχίζει την πορεία της προς την κορυφή του grid, η Audi Revolut F1 Team προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στη δομή της ανώτερης διοίκησής της. Για προσωπικούς λόγους, ο Jonathan Wheatley αποχωρεί από την ομάδα με άμεση ισχύ. Η ομάδα τον ευχαριστεί για τη συμβολή του στο project και του εύχεται ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της πορείας του.
Ο Mattia Binotto, επικεφαλής του Audi F1 Project, θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας, αναλαμβάνοντας παράλληλα επιπλέον αρμοδιότητες ως Επικεφαλής Ομάδας. Από τότε που ανέλαβε το project το 2024, ο Mattia έχει ηγηθεί του μετασχηματισμού της ομάδας, καθώς η Audi προετοιμαζόταν και τελικά εισήλθε στη Formula 1 ως κατασκευαστής σασί και μονάδων ισχύος.
Η μελλοντική δομή της ομάδας θα καθοριστεί πλήρως σε μεταγενέστερο στάδιο, καθώς ο οργανισμός συνεχίζει να προσαρμόζεται στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον της Formula 1. Με τη σταθερή δέσμευση της AUDI AG, η Audi Revolut F1 Team θα συνεχίσει την πορεία της με στόχο να διεκδικήσει πρωταθλήματα έως το 2030
».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Wheatly είχε όντως προσωπικούς λόγους που τον ωθούσαν προς τον επαναπατρισμό. Μένει να φανεί, αν αυτό θα τον ντύσει και στα «πράσινα», ως επικεφαλής της Aston Martin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ