Επίπληξη στον Verstappen, κράτησε την pole position (video)

Max Verstappen

Όπως αναμενόταν, το grid για το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας παραμένει ως έχει, αφού οι αγωνοδίκες επέβαλλαν μόνο επίπληξη στον κάτοχο της pole position, Max Verstappen.

O Ολλανδός ήταν υπό εξέταση γιατί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους των κατατακτήριων δοκιμών βρέθηκε στη μέση της πίστας, εμποδίζοντας τη McLaren του Lando Norris, με τον Βρετανό να αναγκάζεται να πατήσει εκτός πίστας για να αποφύγει μία σύγκρουση που αν ερχόταν, θα ήταν τρομακτική!

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα διαθέσιμα video τόσο από τις on-board κάμερες όσο κι από την τηλεοπτική λήψη αλλά και τις κάμερες της πίστας. Ακόμα, είχαν στα χέρια τους τις τηλεμετρίες των δύο μονοθεσίων και άκουσαν όσα είχαν να πουν οι Verstappen-Norris αλλά και οι εκπρόσωποι των Red Bull Racing και McLaren.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ήταν η γενική αίσθηση στα paddock μετά την προβολή των on-board λήψεων, ο Verstappen δέχθηκε μόνο επίπληξη. Οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν πως όντως στην προσπάθεια του να επιταχύνει για να φύγει από τη μέση, αντιμετώπισε ξαφνική υπερστροφή που αιτιολογούσε την γωνία που είχε το αυτοκίνητό του.

Παράλληλα, έπαιξε ρόλο το γεγονός πως κανένας από τους δύο δεν ήταν σε γρήγορο γύρο ενώ λήφθηκαν υπόψη προηγούμενες αποφάσεις σε αντίστοιχα συμβάντα.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών: «Οι αγωνοδίκες άκουσαν τον οδηγό του μονοθεσίου No1 (Verstappen) και τον οδηγό του μονοθεσίου No4 (Norris), τους εκπροσώπους των ομάδων και εξέτασαν video και στοιχεία τηλεμετρίας. Ο οδηγός του μονοθεσίου No1 ήξερε πως είχε το μονοθέσιο Νο55 (Sainz) μπροστά και το μονοθέσιο Νο4 να τον πλησιάζει από πίσω και αποφάσισε να επιταχύνει την ίδια στιγμή που το μονοθέσιο Νο4 αποφάσισε να προσπεράσει. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης θερμοκρασίας στα ελαστικά του μονοθεσίου Νο1, ο οδηγός έχασε προσωρινά τον έλεγχο, με αποτέλεσμα αυτό να κινηθεί στιγμιαία με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού. Ο οδηγός του μονοθεσίου Νο4 δήλωσε πως ήταν απλά ένα ατυχές συμβάν αλλά πως είναι η ευθύνη κάθε οδηγού να διατηρεί συνέχεια τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Σχετικά με ποινή, όλες οι προηγούμενες παραβιάσεις του άρθρου 33.4 της ίδιας φύσης, είχαν καταλήξει σε επίπληξη και το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι ο Verstappen κράτησε την πέμπτη φετινή pole position. Το grid του αγώνα της Κυριακής:

Η εκκίνηση είναι στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ