Οι επίσημες παρουσιάσεις των liveries των ομάδων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2026 συνεχίζονται!
Ήταν η σειρά της Mercedes να αποκαλύψει τα χρώματα της νέας W17 E Performance. Προφανώς, καθώς είμαστε ενάμιση πριν την έναρξη της σεζόν και πριν καν αρχίσουν οι δοκιμές εξέλιξης, είδαμε μία αρκετά πρώιμη εκδοχή του μονοθεσίου της γερμανικής ομάδας κι όχι το τελικό σχέδιο.
Έχει όμως ενδιαφέρον το φετινό livery διότι πάνω στα «ασημί βέλη» εξακολουθούν να κυριαρχούν το βαθύ μαύρο, σε συνδυασμό με το (περισσότερο φέτος) ασημί της Mercedes, όμως μια δυναμική πράσινη γραμμή αποτελεί πλέον τη βάση του σχεδιασμού, τονίζοντας τη συνεχιζόμενη συνεργασία με την Petronas. Το πάνω μέρος των sidepods φέρει το χαρακτηριστικό μοτίβο ρόμβων της AMG, ενώ το livery συμπληρώνεται με τα αστέρια της Mercedes στο κάλυμμα της υβριδικής μηχανής.
BUY NOW
Ο Toto Wolff, επικεφαλής της γερμανικής ομάδας και συνιδιοκτήτης, δήλωσε: «Η Formula 1 θα υποστεί σημαντικές αλλαγές το 2026 και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή τη μετάβαση. Οι νέοι κανονισμοί απαιτούν καινοτομία και απόλυτη προσήλωση σε κάθε τομέα της απόδοσης. Η δουλειά μας στο νέο μονοθέσιο, καθώς και η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της υβριδικής μηχανής και των προηγμένων βιώσιμων καυσίμων με την Petronas, αντανακλούν αυτή την προσέγγιση. Η δημοσιοποίηση των πρώτων εικόνων της W17 είναι απλώς το επόμενο βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική, διαρκή προσπάθεια των ομάδων μας στο Brixworth και το Brackley. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε σκληρά τους επόμενους μήνες».
Αυτή η αποκάλυψη έγινε διαδικτυακά. Στις 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή ανάμεσα στο shakedown που θα πραγματοποιηθεί 26-30 Ιανουαρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και τα δύο τριήμερα τεστ που είναι προγραμματισμένα για το Σακχίρ του Μπαχρέιν στις 11-13 και 18-20 Φεβρουαρίου, η Mercedes θα πραγματοποιήσει και κανονική παρουσίαση.
Πίσω από το τιμόνι των W17 θα είναι και φέτος ο έμπειρος George Russell και ο ταλαντούχος Andrea Kimi Antonelli, που πέρυσι κατέλαβαν την τέταρτη και την έβδομη θέση στη βαθμολογία των οδηγών αντίστοιχα. Όσο για τη Mercedes, έκλεισε το 2025 στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.