Ο 19χρονος Ιταλός επέστρεψε στις επιτυχίες, κατακτώντας στο Grand Prix του Βελγίου την έκτη του φετινή νίκη.
Μία νίκη που επέτρεψε στον Kimi Antonelli να ανοίξει ξανά το βαθμολογικό του προβάδισμα, το οποίο είχε συρρικνωθεί στους 25 πόντους, μετά τις ατυχίες στα Grand Prix Βαρκελώνης και Μεγάλης Βρετανίας.
Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Spa, ο οδηγός της Mercedes-AMG δήλωσε: «Είναι υπέροχο που επέστρεψα στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου μετά από μερικούς δύσκολους αγώνες. Ήταν μια σκληρή μάχη. Χάσαμε την πρώτη θέση, λόγω του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, αλλά καταφέραμε να βρούμε τον δρόμο μας για να επιστρέψουμε σε αυτή. Ήταν μία δύσκολη νίκη, καθώς ο Charles Leclerc ήταν πολύ γρήγορος και έπρεπε να πιέσουμε για να μείνουμε κοντά τους και να προσπεράσουμε. Σήμερα, ήμασταν και λίγο τυχεροί με όσα συνέβησαν όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Γι' αυτό πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία, επειδή είδαμε πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να αποδίδουμε, να φέρνουμε αποτελέσματα και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς».
BUY NOW
Πλέον ο Antonelli είναι 45 πόντους μπροστά από τον Lewis Hamilton της Scuderia Ferrari και 50 από τον ομόσταβλό του στη Mercedes, George Russell.
Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix της Ουγγαρίας, που διεξάγεται στην πίστα του Hungaroring, το προσεχές Σαββατοκύριακο, και θα μεταδοθεί LIVE από το ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1.