Επίσημο: Έξω από το πρόγραμμα της Formula 1 το GP Γαλλίας το 2023

French GP Paul Ricard

Ένας-ένας οι ευρωπαϊκοί αγώνες της F1 χάνουν τη θέση τους από το πρόγραμμα, για χάρη των νέων «αγορών». Το GP Γαλλίας είναι το τελευταίο «θύμα», καθώς ανακοινώθηκε επίσημα ότι χάνει τη θέση του από το 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, ανακοίνωσε και επίσημα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η πίστα του Paul Ricard, έξω από τη Μασσαλία, δεν θα φιλοξενήσει ξανά το σπορ το 2023. Ακολούθησε η επιβεβαίωση της είδησης από τους οργανωτές του GP Γαλλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της F1 εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει το σπορ στη Γαλλία στο εγγύς μέλλον, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί στην πίστα του Paul Ricard. Θυμίζουμε ότι πριν από το Le Castellet, τον αγώνα φιλοξενούσε το Magny Cours, στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Η αφαίρεση του GP Γαλλίας από το πρόγραμμα απελευθερώνει μια θέση για το GP του Λας Βέγκας και για εκείνο του Κατάρ, που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα περιλαμβάνονται στο πρωτάθλημα του 2023. Ο αγώνας του Λας Βέγκας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά του χρόνου, ένα Σαββατόβραδο του Νοεμβρίου, ενώ το Κατάρ επιστρέφει από το 2023 με δεκαετές συμβόλαιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τελευταίος θα είναι ο τέταρτος αγώνας στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο, παίρνοντας τη θέση της χώρας που υπήρξε η κοιτίδα των Grand Prix στην ιστορία της αυτοκίνησης. Μαζί με το Γαλλικό GP, απειλείται επίσης και η θέση του Βελγικού, στο εκτενώς αναβαθμισμένο σιρκουί του Σπα - που θεωρείται η πιο τεχνική και εντυπωσιακή πίστα όλου του προγράμματος.


Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ