Επιστρέφει η Ford στη Formula 1; Έντονη φημολογία για «γάμο» με τη Red Bull

Jaguar F1

Αφού το Red Bull-Porsche ναυάγησε την τελευταία στιγμή και η Honda διστάζει να κάνει το πλήρες come back παρότι οι «ταύροι» κερδίζουν με δικούς της κινητήρες, ήταν θέμα χρόνου να προκύψει σενάριο-έκπληξη!

Και τι έκπληξη: μεγατόνων! Αυτό θέλει τη Ford να πραγματοποιηθεί τη μεγάλη επιστροφή στη Formula 1, με την αυγή των νέων κανονισμών για τους κινητήρες των μονοθεσίων – το 2026!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ford συμμετείχε στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ έως το 2004, με την τελευταία τετραετία να αφορά παροχή κινητήρων στην εργοστασιακή ομάδα της Jaguar. Αυτή απέτυχε αλλά η «επόμενη ζωή» της ήταν άκρως επιτυχημένη αφού από το 2005 τρέχει στην F1 ως Red Bull Racing!

Θα κλείσει λοιπόν ο κύκλος μετά από 28 χρόνια; Συνήθως όταν βλέπεις τόσο καπνό υπάρχει και φωτιά αλλά ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει πολλά. Μόνο πως η Ford δεν θέλει εξαγορά ποσοστού της RBR, ούτε καν να τρέχει αυτόνομα το πρόγραμμα των κινητήρων.

Οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς να επιλέγουν τη συνεργασία με τη Red Bull Powertrains η οποία «τρέχει» ήδη πρόγραμμα για το 2026, με την εμπλοκή τους να είναι λιγότερο στο τεχνικό και περισσότερο στο εμπορικό κομμάτι.

Μένει να δούμε αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρέπει όμως να σημειώσουμε και κάτι ακόμα που ενισχύει το σενάριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νυν συνεργάτιδα της Red Bull, η Honda, δήλωσε συμμετοχή για το 2026 ως κατασκευαστής κινητήρα. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει πολλά (αυτόνομη εμπλοκή ως εργοστασιακή ομάδα, συνεργασία με άλλη ομάδα κτλ), μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα (η δήλωση συμμετοχής δεν είναι δεσμευτική).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ