Επίσημο: Η Honda επιστρέφει στη Formula 1 -Ποια ομάδα θα προμηθεύει κινητήρες

Honda Formula 1

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επιστρέφει η Honda συνάπτοντας αποκλειστική συνεργασία με την ομάδα της Aston Martin την οποία και θα προμηθεύει με κινητήρες.

Έναν ακόμα κατασκευαστή κινητήρων πρόκειται να αποκτήσει το 2026 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 μετά και την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στη Honda και την Aston Martin.

H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε επί της ουσίας την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2026 μέσω της αγωνιστικής ομάδας της Aston Martin.

Η Honda θα αποτελέσει τον προμηθευτή κινητήρων της βρετανικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα η ιαπωνική φίρμα υποστηρίζει τεχνικά την ομάδα της Red Bull Racing.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Formula 1

Η Honda αποχώρησε επισήμως από την Red Bull Racing το 2020 χωρίς ωστόσο να απεμπλακεί πλήρως από την αυστριακή ομάδα και την εξέλιξη του κινητήρα που εφοδιάζει τα μονοθέσια των Verstappen και Perez.

Η συνεργασία της Red Bull Racing με τη Honda θα τερματιστεί το 2025 όταν δηλαδή οι Ιάπωνες θα επιστρέψουν στη Formula 1 με ένα εξολοκλήρου δικό τους μοτέρ.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Red Bull Racing έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός τμήματος εξέλιξης κινητήρων, δεν αποκλείεται να δούμε τη Honda να συνεργάζεται κατά αποκλειστικότητα με την ομάδα της Aston Martin.

Honda Formula 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μελλοντική συνεργασία μας με τη Honda είναι ένα από τα τελευταία κομμάτια του παζλ που τίθεται σε εφαρμογή για τα φιλόδοξα σχέδια της Aston Martin στη Formula 1», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Aston Martin, Martin Whitmarsh.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά της Honda συνέδεσε την απόφασή της για την επιστροφή της στην Formula 1 με τη διαρκή προσπάθεια περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς συνιστά μια πλατφόρμα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ