Επίσημο: Η Formula 1 επιστρέφει στο Las Vegas (video)

Las Vegas Grand Prix

Μετά από 41 χρόνια ο μαγικός κόσμος της Formula 1 θα τρέξει κάτω από τα μεθυστικά φώτα του Las Vegas, με τη Liberty Media να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα τα διεξαγωγή αγώνα εκεί από το 2023!

Ενός αγώνα νυχτερινού, προφανώς, με την αγωνιστική διαδρομή να περνάει δίπλα από όλα τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μία από τις ευθείες της θα απλώνεται στο θρυλικό «Strip», με τους οδηγούς να αγωνίζονται με φόντο το Bellagio Fountain, το Ceasar’s Palace και άλλα χαρακτηριστικά κομμάτια του παγκόσμιου επίκεντρου του τζόγου, που βλέπουμε μόνο στις ταινίες!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα είναι προφανώς νυχτερινός αγώνας και λόγω της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την πολιτεία της Nevada, σε ώρα Ελλάδας εκτιμάται πως θα εκκινήσει γύρω στις 5 το πρωί. Αυτό θα επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες, μιας έχουμε ακόμα καιρό – ο αγώνας θα γίνει το Νοέμβριο του 2023.

Δείτε τη χάραξη της πίστας στο παρακάτω video και μετά θα σας πούμε και λεπτομέρειες...

Τα μονοθέσια θα πιάνουν ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 340 χλμ/ώρα, με τη διαδρομή να έχει 3 μεγάλες ευθείες, ένα chicane και συνολικά 14 στροφές. Το μήκος της θα είναι 6.1 χιλιόμετρα και ο αγώνας θα περιλαμβάνει 50 γύρους.

Θα είναι ο τρίτος που θα γίνεται στις ΗΠΑ, αφού έχουμε ήδη Grand Prix στο Austin του Texas και το Miami της Florida. Πράγμα που δείχνει πόσο έχει ανέβει η Formula 1 στη συγκεκριμένη αγορά, ειδικά χάρη στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Formula 1: Drive To Survive».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει να θυμίσουμε πως η Formula 1 δεν επισκέπτεται πρώτη φορά το Las Vegas. Τη δεκαετία του ’80 έγιναν πολλοί αγώνες σε εκείνη την πλευρά του Ατλαντικού και το 1981 και το 1982, ο πρωταθλητής στέφθηκε μετά από αγώνα σε ένα... πάρκινγκ του Vegas. Το ’81 ήταν ο Nelson Piquet Sr και το ’82 o Keke Rosberg.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ