Επίσημο: Η Audi μπαίνει στη Formula 1 -Οι πρώτες πληροφορίες

Audi Formula 1

Οι πληροφορίες που ήθελαν την Audi να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επιβεβαιώθηκαν, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την είσοδό της στην κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Spa.

Έναν ακόμα σημαντικό «παίκτη» πρόκειται να αποκτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, καθώς μετά και τη διαφαινόμενη συνεργασία της Porsche με την Red Bull Racing και η Audi θα εμπλακεί στο σπορ.

Όπως ήταν αναμενώμενο, η οριστικοποίηση των προδιαγραφών για τους νέους, υβριδικούς κινητήρες της Formula 1 θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στο πρωτάθλημα νέων κατασκευαστών, με την Audi να επισημοποιεί δίχως καθυστέρηση την εμπλοκή της σε αυτό, αρχή γενομένης από το 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Formula 1

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μέλος του ομίλου Volkswagen, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους φίλους της Formula 1 για το τέλος της χρονιάς, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες τη θέλουν να αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Sauber.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε η Audi θα διαθέτει το δικό της σασί και τον δικό της κινητήρα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ferrari και της Mercedes.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η συμμετοχή της Audi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 συνδέεται με τη συνεργασία της Porsche με τη Red Bull Racing και τι πρόκειται να συμβεί με την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo, η οποία συνδέεται με τη Sauber.

Το δεύτερο θέλει η Audi να αρκεστεί στην εξέλιξη κινητήρων, σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να βρει την ομάδα ή τις ομάδες με τις οποίες πρόκειται να συνεργαστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA της Audi», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Audi, Markus Duesmann.

«Η Formula 1 είναι ταυτόχρονα μια παγκόσμια σκηνή για την προβολή της εταιρίας μας και ένα εξαιρετικά απαιτητικό εργαστήριο ανάπτυξης».

«Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ανταγωνισμού είναι πάντα η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας στον κλάδο μας».

«Με τους νέους κανονισμούς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εμπλακούμε. Εξάλλου, η Formula 1 και η Audi επιδιώκουν σαφείς στόχους βιωσιμότητας».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ