Ένας Τούρκος μια ανάσα από την Formula 1

Cem Bolukbasi eSports

Για πρώτη φορά στα χρονικά του motorsport ένας παίκτης videogame, ο Τούρκος Cem Bolukbasi, κάνει τη μετάβαση από τον ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο - και μάλιστα στο πρωτάθλημα της Formula 2.

Ο Bolukbasi είναι 23 ετών και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί με ποιόν τρόπο η πολυτετής του εμπειρία από τη συμμετοχή στο ψηφιακό πρωτάθλημα της Formula 1 θα αποδεχθεί αρκετή για να καταφέρει να αγωνιστεί στο δεύτερο τη τάξει θεσμό μονοθεσίων της FIA, την F2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σημαντικό είναι ότι ο Τούρκος διαθέτει αγωνιστική εμπειρία του αληθινού κόσμου - ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από το Motocross, συνέχισε στο Karting, και τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο θεσμό GT4 European Series, στο Formula Renault Eurocup, στο Ασιατικό Πρωτάθλημα F3 και στη Euroformula Open.

Επίσης, στο τέλος του 2021 έκανε δοκιμές με μονοθέσιο της Formula 2, όπου αποδείχθηκε αρκετά ανταγωνιστικός ώστε να τον υπογράψει η ομάδα Charouz Racing System για το φετινό πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι στους πρωταθλητές της F2 συγκαταλέγονται οι νυν οδηγοί της F1 George Russell (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari) και Mick Schumacher (Haas).

Την περίοδο 2017-'20 ο Bolukbasi συμμετείχε στα πρωταθλήματα της F1 στα eSports, μεταξύ άλλων και με την επίσημη ομάδα της Toro Rosso, και το 2020 κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Formula Renault eSport Series.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν δεν είχα βρεθεί στη F1 στα eSports δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να καθίσω σε ένα αληθινό αυτοκίνητο, δεν θα βρισκόμουν εδώ που είμαι τώρα», είπε ο Cem Bolukbasi. «Είναι πολύ σημαντικό, πιστεύω, ότι είμαι ο πρώτος παίκτης που τα καταφέρνει, διότι αυτό δίνει ελπίδα στους άλλους παίκτες.

»Αν κάποιος δει ότι υπάρχει ένας παίκτης που τα κατάφερε, μπορεί κι εκείνος να τα καταφέρει. Αν μπορώ να κάνω εγώ τη μετάβαση από τη F1 eSports στη Formula 2, πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί» συμπλήρωσε ο 23χρονος - ο οποίος, παρεμπιπτόντως, θα γίνει και ο πρώτος Τούρκος οδηγός που αγωνίζεται στο θεσμό της F2, αν και στο παρελθόν «παρών» στην κατηγορία GP2 είχε δώσει και ο τουρκικής καταγωγής Jason Tahincioğlu.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ