Ένα Ελληνόπουλο μάχεται στις κορυφαίες διοργανώσεις karting

Φαίδων Παπαφιλίππου

Ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου είναι ένας ταλαντούχος δωδεκάχρονος που φέτος κάνει ένα βήμα παραπάνω στο χώρο του karting, συμμετέχοντας σε κορυφαίους θεσμούς, εκπροσωπώντας τη γαλανόλευκη κόντρα στην παγκόσμια αφρόκρεμα!

Ο οδηγός από την Αθήνα που διανύει μόλις την τέταρτη αγωνιστική σεζόν του, πήρε πέρυσι το βάπτισμα του πυρός εκτός συνόρων. Αγωνιζόμενος στην κατηγορία MINI, μάζεψε εμπειρίες και παραστάσεις από το WSK Euro Series, το WSK Super Champions Cup, το WSK Open Cup και το WSK Super Master Series, μαθαίνοντας νέες πίστες και αφήνοντας υποσχέσεις. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους 30 κορυφαίους οδηγούς της κατηγορίας, στο σύνολο 100, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα karting παγκοσμίως!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα ως εργοστασιακός οδηγός της κορυφαίας ομάδας DR Racing και μάλιστα ανεβαίνοντας κατηγορία, αγωνιζόμενος στη JUNIOR.

O Φαίδωνας μοιράζεται τις εντυπώσεις του από αυτή την αλλαγή δεδομένων: «Όλα είναι διαφορετικά στην καινούργια κατηγορία και κυρίως ο κινητήρας. Στην MINI ο κινητήρας είναι στους 14 ίππους ενώ στην JUNIOR χρησιμοποιούμε OKJ στους 32. Αυτό απαιτεί διαφορετικό οδηγικό στιλ και πρέπει εκμεταλλεύεται περισσότερο τα φρένα. Με τη διαχείριση του γκαζιού ελέγχεις πως θα συμπεριφερθεί το καρτ στην έξοδο της στροφής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες δύο προκλήσεις, στις πίστες του Lonato για τον πρώτο γύρο του WSK Euro Series 2022 και του Sarno στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του θεσμού, αποτέλεσαν πολύτιμα μαθήματα για τον Έλληνα οδηγό.

«Καθώς ήταν οι πρώτοι μου αγώνες στην κατηγορία JUNIOR και παρότι στο Lonato αναγκάστηκα να εκκινώ τελευταίος κάθε σκέλος εξαιτίας μηχανικού προβλήματος στις χρονομετρημένες δοκιμές, κέρδισα θέσεις και ήταν ένα πολύτιμο μάθημα σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία μου. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να επικεντρώνομαι στους αγώνες μου, όπως και έκανα, κερδίζοντας έδαφος. Αγώνα με τον αγώνα βελτιώνομαι και σε συνεργασία με την ομάδα μου, θα πετύχω τους στόχους μου. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος αφού σε αυτόν το θεσμό συμμετέχουν οι καλύτεροι οδηγοί από όλον τον κόσμο».

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο Φαίδωνας έχει μπροστά του αρκετές ακόμα προκλήσεις σε αυτό το ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 25-28 Αυγούστου θα λάβει μέρος στον τέταρτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Karting που θα διεξαχθεί ξανά στην πίστα του Sarno, ως «ζέσταμα» για την άκρως απαιτητική συμμετοχή του στον αγώνα του FIA Karting World Championship, που θα διεξαχθεί στο ίδιο πεδίο μάχης, στις 15-18 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα, σειρά έχουν το WSK Open Cup στις 29 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου με το ραντεβού να είναι στην πίστα του Lonato, ενώ η αυλαία των προσπαθειών του Έλληνα οδηγού πέφτει με τους δύο αγώνες του WSK Final Cup - πάλι στο Sarno στις 3-6 Νοεμβρίου και τέλος, στη South Garda, στις 17-20 Νοεμβρίου.

Αρωγός στις φετινές προσπάθειες του Φαίδωνα είναι το Central Group, που στηρίζει τον 12χρονο σε όλες τις εξορμήσεις του σε αγώνες εκτός συνόρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ