Είναι θέμα χρόνου – η Honda θα επιστρέψει στην F1

Honda F1

Μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις της Red Bull Racing με την Porsche και την κατάρρευση αυτής της όπως έμοιαζε σχεδόν δεδομένης συμφωνίας, αλλάζει και το αγωνιστικό μέλλον της Honda!

H Ιαπωνική εταιρεία αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος της προηγούμενης σεζόν όμως συνέχισε να παρέχει υβριδικές μηχανές στην ομάδα του Milton Keynes – έστω και χωρίς το branding της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρχαν πολλά σενάρια που ήθελαν τη Honda να αναθεωρεί και τώρα που η Red Bull Racing δεν θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Porsche, όλα δείχνουν επίσημη επανένωση με την εταιρεία από την ασιατική χώρα.

Μάλιστα δεν το κρύβουν πια. Μιλώντας στο motorsport.com, o ειδικός σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, o Helmut Marko, αποκάλυψε πως έχει ήδη ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας.

Ο Αυστριακός είπε: «Δεν έχουμε την απαιτούμενη γνώση για το ηλεκτρικό κομμάτι των κινητήρων. Όμως έχουμε τις επαφές που θα μας βοηθήσουν να ισχυροποιηθούμε σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε μόνοι μας και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Ωστόσο, είμαστε ανοιχτοί και σε συνεργασίας, για να μειώσουμε τα κόστη. Υπάρχουν συζητήσεις με τη Honda που ενδιαφέρεται ξανά για συνεργασία. Όμως αυτή δεν θα πρέπει να επηρεάσει το DNA της Red Bull. Αυτό αφορά απίστευτη ευελιξία και τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία ουσιαστικά «φωτογράφιζαν» τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η συνεργασία με την Porsche. Όλα αυτά, αφορούν στην επόμενη γενιά υβριδικών μηχανών στη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ