Είναι ο Leclerc ο νέος Schumacher της Ferrari;

Michael Schumacher Charles Leclerc

Με τις νίκες του Charles Leclerc στο Μπαχρέιν και στην Αυστραλία, στα δύο από τα τρία πρώτα GP του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, η Ferrari έκανε το καλύτερό της ξεκίνημα μετά το 2004 με τον Michael Schumacher.

Μετά από εκείνη τη χρονιά, από την οποία έχουν περάσει πλέον σχεδόν δύο δεκαετίες, ποτέ η Ferrari δεν κατάφερε να ξεκινήσει με τόσο κυριαρχικό τρόπο. Ούτε καν τις σεζόν 2007-'08, που κατέκτησε αντίστοιχα το τελευταίο της πρωτάθλημα οδηγών με τον Kimi Raikkonen και τον τελευταίο της τίτλο κατασκευαστών.

Ο Michael Schumacher πανηγυρίζει τη νίκη στο GP Ουγγαρίας του 2004
Ο Michael Schumacher πανηγυρίζει τη νίκη στο GP Ουγγαρίας του 2004
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στατιστικά είναι με το μέρος του Leclerc για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος: κάθε οδηγός της Ferrari που κατέκτησε την pole position και τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, όπως έκανε ο Μονεγάσκος στο Μπαχρέιν, κατέληξε τη χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Charles Leclerc κέρδισε τον πρώτο αγώνα του 2022, στο Μπαχρέιν
Ο Charles Leclerc κέρδισε τον πρώτο αγώνα του 2022, στο Μπαχρέιν

Αυτό συνέβη και με τον Michael Schumacher το 2004, που κέρδισε στο τέλος της σεζόν το έβδομό του παγκόσμιο πρωτάθλημα και το έκτο διαδοχικό της Scuderia σε εκείνα τα χρόνια της «αυτοκρατορίας» της, και το ίδιο συνέβη και με τον Raikkonen το 2007 - τον τελευταίο πρωταθλητή της Ferrari. Οι οιωνοί, λοιπόν, δείχνουν ότι ο Leclerc φέτος θα στερήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό από τον Kimi.

Παράλληλα, οι 104 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι Leclerc και Carlos Sainz στα πρώτα φετινά GP είναι οι περισσότεροι στο ξεκίνημα οποιασδήποτε μέχρι σήμερα σεζόν της υβριδικής εποχής της F1, που ξεκίνησε το 2014. Μάλιστα αν κάνουμε τον υπολογισμό με βάση το νέο σύστημα βαθμολόγησης, που ίσχυσε το 2010, αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα της Scuderia μετά το 2004.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη τη χρονιά, την τελευταία της παντοκρατορίας της Ferrari πριν την καταρρίψει το 2005 ο Fernando Alonso με τη Renault, ο Michael Schumacher είχε κερδίσει τους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν. Με την τροποποίηση των βαθμών, έτσι, θα είχε 77 βαθμούς, έναντι των 71 που έχει τώρα ο Leclerc - που ηγειται για πρώτη φορά στην καριέρα του στη βαθμολογία της F1.

Ο Charles Leclerc με τη Ferrari F1-75 στο GP Σαουδικής Αραβίας 2022
Ο Charles Leclerc με τη Ferrari F1-75 στο GP Σαουδικής Αραβίας 2022

Στους ίδιους τρεις αγώνες ο Rubens Barrichello θα είχε συγκεντρώσει -κατ' αντιστοιχία- 48 βαθμούς, με δύο δεύτερες θέσεις και μία τέταρτη, ενώ τώρα ο Carlos Sainz έχει 33 στους ισάριθμους αγώνες. Συνολικά, το '04 οι Schumacher-Barrichello είχαν συγκεντρώσει -κατ' αναλογία- 125 βαθμούς, σε σχέση με τους 105 φέτος της Ferrari.

Ωστόσο, μια σημαντική παράμετρος του παραπάνω είναι ότι η Scuderia τότε πρακτικά δεν είχε αντίπαλο, ήταν υπό τη διοίκηση του Jean Todt, την τεχνική ηγεσία του Ross Brawn και τις ικανότητες του Michael Schumacher, πολλά επίπεδα ταχύτερη σε απόδοση από τις McLaren και Williams, από όσο είναι φέτος η Ferrari F1-75 από τη Red Bull RB18 - τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα, όμως, η βαθμολογική συγκομιδή της Ferrari επιβεβαιώνει ότι η Scuderia επέστρεψε στο κορυφαίο της επίπεδο φέτος και ξανάγινε η πρωταγωνίστρια του παρελθόντος - ακριβώς όπως οι στατιστικοί οιωνοί επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή ο Charles Leclerc είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Formula 1 του 2022.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ