Εφιαλτικό το ξεκίνημα στο MotoGP -6 οι τραυματίες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

MotoGP

Τέσσερις αναβάτες τέθηκαν εκτός μάχης στο πρώτο Grand Prix της φετινής σεζόν στο MotoGP, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα του MotoGP καθώς στο πρώτο κιόλας αγώνα της φετινής αγωνιστικής σεζόν σημειώθηκαν τέσσερις τραυματισμοί, αναγκάζοντας ισάριθμους αναβάτες να απέχουν από το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς.

Το εφιαλτικό ξεκίνημα της σεζόν πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία και ειδικότερα στην πίστα του Portimao, η οποία στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει και αγώνα της Formula 1.

Γνωστό για τις υψομετρικές διαφορές και τις στροφές υψηλής ταχύτητας, το Portimao έδειξε σε τέσσερις αναβάτες του MotoGP το πιο σκληρό του πρόσωπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MotoGP

Ο πρώτος και σοβαρότερος τραυματισμός σημειώθηκε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix, όταν ο Pol Espargaro είχε έξοδο, καταλήγοντας σε διαχωριστικό τοιχίο. Ο Ισπανός αναβάτης υπέστη πολλαπλά κατάγματα και όπως όλα δείχνουν η επιστροφή του στους αγώνες θα καθυστερήσει.

Ο Enea Bastianini της Ducati είναι ο δεύτερος αναβάτης που θα χάσει τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, καθώς μετά από πτώση υπέστη κάταγμα κλείδας.

MotoGP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλοι δύο τραυματισμοί προέκυψαν από την επαφή του M. Marquez με τον M. Oliveira. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και της πτώσης των δύο αναβατών ήταν ο M. Marquez να σπάσει τον αντίχειρα του ενός χεριού του, ενός ο τραυματισμός του M. Oliveira χαρακτηρίζεται μυικός και ταυτόχρονα πιο σοβαρός.

Πέρα από τους τέσσερις αναβάτες που θα χάσουν το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς, στην πίστα του Portimao τραυματίστηκαν δύο ακόμα, οι οποίοι ωστόσο θα δώσουν το παρών στην GP της Αργεντινής που ακολουθεί το προσεχές σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ