Το Citroen C3 Rally2 ξεκίνησε το 2024 με νίκη στο Rallye Monte-Carlo

Citroen C3 Monte Carlo

Η Citroen Racing, σε συνεργασία με την Team DG Sport Compétition, ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 με τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στο Rallye Monte-Carlo, που επέστρεψε φέτος στην πόλη Gap.

Τα επίσημα πληρώματα της Citroen Racing, Yohan Rossel – Arnaud Dunand και Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, στο τιμόνι των Νο 20 και 21 C3 Rally2, ξεκίνησαν το 92ο Rallye Monte-Carlo στο Μονακό στις 24 Ιανουαρίου και αγωνίσθηκαν για τη νίκη σε κάθε μία Ειδική Διαδρομή, μέχρι την τελευταία, Power Stage στο εμβληματικό Col de Turini.

Πλήθη σε αριθμό ρεκόρ επευφημούσαν τα θεαματικά περάσματα των αγωνιζομένων από τις άκρες των δρόμων των Alpes de Haute-Provence και Hautes-Alpes, καθώς και τα πληρώματα της Citroen Racing που εντυπωσίαζαν με τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του C3 Rally2. Τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στον ίδιο αγώνα το 2023, οι Rossel και Gryazin δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τις επιτυχίες τους και να πρωταγωνιστήσουν στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του WRC2, η οποία καλωσόρισε φέτος έναν νέο κατασκευαστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C3 Monte

Οι επίσημοι οδηγοί της Citroen Racing διατήρησαν το σασπένς σε κορυφαίο βαθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάνοντας χρόνους στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας WRC2, διεκδικώντας παράλληλα με τη σειρά τους και θέσεις στη γενική κατάταξη.

Η τεχνογνωσία των ομάδων Citroen Racing και DG Sport Compétition τους επέτρεψε να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα του C3 Rally2 τους στις θρυλικές αλλά δύσκολες Ειδικές Διαδρομές του Rallye Monte Carlo, όπως το Bayons / Breziers, με το διάσημο πέρασμα από το Tourniquets και τα πυροτεχνήματα του, και Esparron / Oze σε ηπιότερες όμως από τις συνηθισμένες καιρικές συνθήκες. Τα σχεδόν τέλεια περάσματά τους μέσα από τα χώματα στο κέντρο των στροφών, τα μερικώς λασπωμένα τμήματα και το περιστασιακό κομμάτι παγετού στους δρόμους τους επέτρεψε να σημειώσουν επτά ταχύτερους χρόνους στην κατηγορία τους, έξι για τον Rossel και έναν για τον Gryazin.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C3 Monte

Οι Rossel και Dynand ολοκλήρωσαν την κατηγορία τους στο Rallye Monte-Carlo στην πρώτη θέση με διαφορά 4 δευτερολέπτων από το δεύτερο αυτοκίνητο. Οι Gryazin και Aleksandrov, που έδειξαν τις ικανότητές τους σε όλο τον αγώνα, τερμάτισαν τρίτοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ