Αυτό είναι το νέο αστέρι της Ferrari - Συμπλήρωσε 130 γύρους με το μονοθέσιο της Scuderia

Robert Shwartzman Scuderia Ferrari

H Scuderia Ferrari συνεχίζει να επενδύει στο ταλέντο του νεαρού Ρώσου Robert Shwartzman, προσφέροντάς του τώρα μία πλήρη ημέρα δοκιμών με ένα παλαιότερο μονοθέσιο της ομάδας στην πίστα του Mugello.

Ο Shwartzman συμπλήρωσε 130 γύρους, δηλαδή σχεδόν δύο GP σε μία ημέρα, στην ιταλική πίστα, με την περσινή Ferrari SF91. Όλα αυτά στο πλαίσιο της προετoιμασίας του 22χρονου Ρώσου για να λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών σε δύο φετινά αγωνιστικά τριήμερα της Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε η Scuderia, η ημέρα δοκιμών του Ρώσου οδηγού περιλάμβανε προσομοιώσεις τόσο δοκιμών κατάταξης όσο και αγώνα, με διαφορετικά φορτία καυσίμων. Με αυτό τον τρόπο η ιταλική ομάδα ήθελε να δώσει στον Shwartzman την εμπειρία να βιώσει στην πίστα τη δουλειά που κάνει στον προσομοιωτή της ομάδας στο Maranello.

Παράλληλα με τον Shwartzman, η Ferrari αξιοποίησε αυτή τη μέρα δοκιμών στο Mugello και στο πλαίσιο της εξέλιξης νέων μηχανικών, που απέκτησαν την πρώτη τους εμπειρία από την εργασία στην πίστα δίπλα σε πολύ έμπειρους τεχνικούς της ομάδας.

Ο Shwartzman είναι αφοσιωμένος φέτος στο έργο του με τη Ferrari. Μετά από δύο χρόνια στη Formula 2, φέτος δεν αγωνίζεται σε κάποιον θεσμό. Θυμίζουμε ότι αγωνίζεται με τη σημαία του Ισραήλ, μετά την απαγόρευση της FIA στους Ρώσους οδηγούς να συμμετέχουν με τη σημαία της πατρίδας τους - λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να τονίσουμε τέλος ότι στην Ακαδημία των νέων οδηγών της Ferrari ανήκει και ο Mick Schumacher, γιός του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Michael, ο οποίος διανύει φέτος τη δεύτερη αγωνιστική του σεζόν στη Formula 1 με την ομάδα της Haas.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ