Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG GT2 των 709 ίππων

Mercedes-AMG GT2 1

Η νέα έκδοση είναι το πιο δυνατό αγωνιστικό αυτοκίνητο που πουλάει η Mercedes-AMG και επεκτείνει το αγωνιστικό πρόγραμμα των πελατών της.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε σήμερα τη νέα αγωνιστική έκδοση GT2, πλαισιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις GT3 και GT4 που κυκλοφορούν εδώ και μερικά χρόνια, μιας και γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των εκδόσεων που υπάρχουν για χρήση σε πίστα.

Mercedes-AMG GT2 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα GT2 εφοδιάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 4λιτρου twin-turbo V8, με flat crankshaft. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας της έχει συγγένεια με αυτόν της έκδοσης δρόμου Black Series. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 709 ίππους και 800 Nm και συνδυάζεται με αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η δύναμη μοιράζεται στους πίσω τροχούς μέσω ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού.

Mercedes-AMG GT2 3

Το πλαίσιο στο οποίο βασίζεται είναι αλουμινένιο χωροδικτύωμα και παντρεύεται με ατσάλινο roll cage υψηλής αντοχής. Επιπλέον, πολλά μέρη του αμαξώματος και του εσωτερικού είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει το βάρος κάτω από τα 1.400 κιλά (μαζί με air condition).

Mercedes-AMG GT2 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σφυρήλατοι τροχοί αλουμινίου έχουν διάσταση 18 ιντσών και ντύνονται με σλικ ελαστικά διάστασης 325/660 εμπρός και 325/705 πίσω, ενώ μέσα τους φωλιάζουν αεριζόμενες δισκόπλακες διαμέτρου 395 χλστ. εμπρός και 355 χλστ. πίσω, με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Mercedes-AMG GT2 5

Η ανάρτηση της νέας Mercedes-AMG GT2 αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους, ενώ ρυθμιζόμενη είναι και η πίσω αεροτομή.

Mercedes-AMG GT2 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο αγωνιστικό της Mercedes-AMG θα συνεχίσει τις δοκιμές του τις επόμενες εβδομάδες με σκοπό να ολοκληρωθούν οι τελευταίες ρυθμίσεις. Οι τελικές όμως επιλογές στις ρυθμίσεις θα παρθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT2 της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ