Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo C42 (video)

Alfa Romeo C42

Η Alfa Romeo πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022.

Η ομάδα με βάση στην Ελβετία συμμετείχε μαζί με τις άλλες εννέα στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν επί Ισπανικού εδάφους, όμως έτρεχε με το μονοθέσιό της καμουφλαρισμένο χρωματικά. Τώρα, μας αποκάλυψε τα χρώματα, τους χορηγούς και τις λεπτομέρειές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί παρότι εναλλάσσεται ακόμα με το λευκό, την ώρα που η πίσω αεροτομή έχει το χρωματικό συνδυασμό της Ιταλικής σημαίας. Η Orlen είναι title sponsor αλλά τα μεγαλύτερα λογότυπα είναι αυτά της Alfa Romeo Tonale, στο κάλυμμα του κινητήρα.

Η C42 έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό στη μύτη της αλλά και σχετικά μεγάλες εισαγωγές ψυγείων. Επίσης είναι έντονες οι οπές στο πάνω μέρος των sidepods, τα λεγόμενα «βράγχια». Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα βρίσκεται υβριδική μηχανή της Ferrari.

Πίσω από το τιμόνι φέτος είναι νέο δίδυμο: ο Valtteri Bottas που προέρχεται από την πρωταθλήτρια Mercedes και ο Guanyu Zhou που είναι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1!

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Frédéric Vasseur, Διευθυντής Alfa Romeo F1 Team ORLEN: «Το ξεκίνημα της σεζόν αποτελεί πάντα συναρπαστική περίοδο, στην οποία βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς εκατοντάδων ανθρώπων. Η C42 είναι ένα αυτοκίνητο που ανυπομονούμε να δούμε να αγωνίζεται, όχι μόνο επειδή είναι το πρώτο που κατασκευάσαμε σε αυτό το νέο κύκλο κανονισμών αλλά και γιατί έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτό, πως θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τις πρώτες θέσεις του grid».

Valtteri Bottas: «Είμαι εντυπωσιασμένος από το νέο μονοθέσιό μας, τη C42. Νομίζω πως το livery είναι όμορφο, το Alfa Romeo Centro Stile έκανε εξαιρετική δουλειά. Είναι το πρώτο μου αγωνιστικό στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN, πράγμα που το κάνει ξεχωριστό, και ανυπομονώ να βρεθώ στο grid του Μπαχρέιν με αυτό. Οι δοκιμές εξέλιξης μας μας βοήθησαν να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας σχετικά με το που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τι πρόοδο έχουμε σημειώσει με το αυτοκίνητο αλλά τώρα έρχεται η στιγμή που έχει σημασία. Από τη μέρα που ήρθα στην ομάδα, έχω δει πολύ μεγάλα κίνητρα σε όλους, δουλεύουν σκληρά, πιο σκληρά από τους άλλους για να είμαστε ανταγωνιστική κι αυτό μου δίνει επιπλέον ώθηση όταν είμαι στο cockpit».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Zhou Guanyu: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν και το να βλέπω την C42 με τα αγωνιστικά χρώματα, σίγουρα κάνει τα πάντα να μοιάζουν αληθινά. Όλοι στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN με βοηθούν πολύ και το να βλέπω τη σκληρή δουλειά, τη δέσμευση και το κίνητρο όλων, με γεμίζει περηφάνια και ενθουσιασμό».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ