Αλλαγές στις εκκινήσεις και στη βαθμολογία της Formula 1 -Όλα τα σενάρια

GP Monza start

Μετά τους μικρούς αγώνες Sprint του Σαββάτου, η Formula 1 σκέφτεται και μια σειρά από νέες ιδέες για αλλαγές που θα προσφέρουν ακόμα περισσότερο θέαμα στα αγωνιστικά τριήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali είπε, για την ακρίβεια, ότι οι αγώνες Sprint ήταν μόνο η αρχή - παρά το γεγονός ότι η ιδέα αυτή δεν έχει ακόμη καθιερωθεί, και οι γνώμες διχάζονται για τους μιρκούς αυτούς αγώνες του Σαββάτου που ξεκίνησαν σε τρία αγωνιστικά τριήμερα και συνεχίζονται σε ισάριθμα φέτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιταλός είπε ότι ο ίδιος και οι διοικητές της F1 έχουν πολλές ακόμα ριζοσπαστικές ιδέες για την αλλαγή της δομής των αγωνιστικών τριημέρων του σπορ. Μία από τις ιδέες αυτές είναι η απόδοση βαθμών στους ταχύτερους οδηγούς των ελεύθερων δοκιμών.

Μια άλλη είναι η διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών την Παρασκευή και ένας μικρός αγώνας το πρωί του Σαββάτου με αντίστροφη σειρά εκκίνησης από εκείνη που θα προκύτπει από τις κατατακτήριες της προηγούμενης ημέρας. Δηλαδή, ένας μικρός αγώνας όπου ο πρώτος θα εκκινεί τελευταίος, ο δεύτερος προτελευταίος κ.ο.κ.

Η ιδέα αυτή, της αντιστροφής της σειράς εκκίνησης, έχει εξεταστεί και στο παρελθόν - λόγω του θεάματος που θα προσφέρεται, όταν τα ταχύτερα αυτοκίνητα θα εκκινούν από τις πίσω θέσεις. Είχε συζητηθεί, μάλιστα, και για τους αγώνες Sprint.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, οι ιδέες αυτές βρίσκουν την αντίθεση αρκετών διευθυντών των ομάδων - όπως ο Toto Wolff της Mercedes. Όπως υποστηρίζουν, δεν είναι λογικό το τεχνολογικά πιο προηγμένο σπορ του πλανήτη, με τη συμμετοχή μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, να μετατραπεί σε λοταρία.

Όμως ο Domenicali επιμένει, και καλεί τους διευθυντές να γίνουν πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο δεκτικοί στις αλλαγές. Σε τελική ανάλυση, η Formula 1 είναι ένα σόου, και τίποτα περισσότερο, για εκατομμύρια τηλεθεατές. «Έχουμε ρίξει πολλές ιδέες στο τραπέζι. Πολλοί λένε όχι σε αυτές, αλλά έχουμε δει αρκετές φορές ότι η διακύμανση στις θέσεις εκκίνησης προσφέρει πολύ συναρπαστικούς αγώνες, με πολλές προσπεράσεις. Είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να τις προσπαθήσουμε», τόνισε ο Ιταλός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ