Αλλαγή στρατηγικής και νέος κινητήρας για τον Verstappen;

Verstappen

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της τοποθέτησης ενός νέου κινητήρα στο μονοθέσιο του M. Verstappen, αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing Helmut Marko, χαρίζοντας μια νέα διάσταση στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το παράδειγμα της Mercedes AMG Petronas ενδέχεται να ακολουθήσει η Red Bull Racing, αξιοποιώντας την επιπλέον ισχύ που μπορεί να τους χαρίσει έναν «φρέσκο» κινητήριο σύνολο στην πλάτη του M. Verstappen.

Βλέποντας το ρίσκο της Mercedes να πιάνει και τον L. Hamilton να βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος, παρά την απόσταση των οκτώ βαθμών που τον χωρίζουν από την κορυφή, οι άνθρωποι της Red Bull Racing έχουν αρχίσει να σκέφτονται και μάλιστα σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ίδια ακριβώς στρατηγική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Verstappen

Ενδεικτικές των σκέψεων των Αυστριακών είναι οι δηλώσεις του αγωνιστικού συμβούλου της Red Bull Racing, Helmut Marko, ο οποίος άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας, απέκλεισε την αντικατάσταση του κινητήρα του M. Verstappen στον αμέσως επόμενο αγώνα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, δεν έκανε το ίδιο ωστόσο και για το τελευταίο Grand Prix της σεζόν που όπως όλα δείχνουν θα κρίνει και τον τίτλο.

«Δεν σχεδιάζεται αλλαγή κινητήρα στη Σαουδική Αραβία αυτή τη στιγμή. Αν συμβεί, θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι», ήταν η απάντηση του αγωνιστικού συμβούλου της Red Bull Racing σε σχετική ερώτηση.

Verstappen
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Verstappen έχει κάνει χρήση και των τριών κινητήρων γεγονός που σημαίνει ότι η χρήση ενός νέου συνόλου θα επιφέρει και την ανάλογη ποινή για τον Ολλανδό.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Mercedes πρόκειται να επαναφέρει τον «φρέσκο» κινητήρα με τον οποίο ο L. Hamilton κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη στην Βραζιλία, το έργο του M. Verstappen αλλά και της Red Bull Racing γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν οι Αυστριακοί θα πάρουν το ρίσκο ή αν θα αναζητήσουν έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να αντισταθμίσουν το προβάδισμα ισχύος που δείχνει να απολαμβάνει σε αυτή την κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος η Mercedes AMG Petronas, ποντάροντας -μεταξύ άλλων- και στο γεγονός ότι οι κινητήρες των «ασημένιων βελών» τη φετινή σεζόν παρουσιάζουν σημαντική πτώση στην απόδοσή τους κατά την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ