Μηχανάκια πάνω στο πεζοδρόμιο; Έρχεται εφαρμογή για ψηφιακό «κάρφωμα»

Παράνομη στάθμευση

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας επιχειρούν να λύσουν οι Γάλλοι τη μάστιγα της παράνομης στάθμευσης, προσφέροντας μέσω εφαρμογής κινητού τη δυνατότητα της καταγγελίας μιας μοτοσικλέτας που εμποδίζει.

Μετά την επιβολή τέλους ύψους 2 ή 3 ευρώ/ώρα για όλες τις μοτοσικλέτες που σταθμεύουν στο Παρίσι, μια ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης δικύκλων εξέλιξε μια εφαρμογή μέσα από την οποία θα μπορεί κανείς να «καρφώνει» εκείνα τα δίτροχα που έχουν σταθμεύσει παράνομα, εμποδίζοντας είτε την κυκλοφορία των οχημάτων είτε την κίνηση των πεζών.

Με παρουσία σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, η Cityscoot εξέλιξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ώστε να μπορεί να ελέγξει η ίδια αν κάποιος από τους πελάτες της έχει σταθμεύσει το δίκυκλο παράνομα, ωστόσο, προσφέρει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θελήσει να πάρει… το κινητό στα χέρια του και να δηλώσει τα scooter και τις μοτοσικλέτες που βρίσκονται παράνομα σταθμευμένες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παράνομη στάθμευση

Μέσα από την ίδια εφαρμογή, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν και τα σημεία στα οποία εντοπίζουν εγκαταλελειμμένα δίκυκλα ώστε η Cityscoot να μπορεί να ελέγξει αν ανήκουν σε εκείνη και να τα ανακτήσει, απελευθερώνοντας και σε αυτήν την περίπτωση ζωτικό χώρο από τον ιστό των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σκοπός της εφαρμογής, βέβαια, δεν είναι η επιβολή κάποιου προστίμου αλλά η ευαισθητοποίηση όλων σε σχέση με την παράνομη στάθμευση και την αντικοινωνική συμπεριφορά που επιδεικνύουν σε ορισμένες περιπτώσεις οι οδηγοί των δικύκλων.

Παράνομη στάθμευση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολονότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται από τις ψηφιακές καταγγελίες των χρηστών της εφαρμογής δεν θα μεταβιβάζονται στις αρχές και οι ιδιοκτήτες των παράνομα σταθμευμένων μοτοσικλετών δεν θα κινδυνεύουν με κάποιο πρόστιμο, η όλη διαδικασία ενισχύει την υποχρέωση σεβασμού του δημόσιου χώρου και επιβάλλει την εγκατάλειψη της κακής συνήθειας κάποιων να σταθμεύουν μοτοσικλέτες και scooters πάνω σε πεζοδρόμια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ