Ο επιτήδειος είναι γνωστός για τη δράση του από το 2021 όποτε και διαφήμιζε ότι είχε πρόσβαση στην ανύπαρκτη «Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσων Ελλάδος».
Ένα παλιός επιτήδειος αλλά και γνώριμος στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου πέρασε την πόρτα της φυλακής για απάτες πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που «έστηνε» εναντίον ανυποψίαστων καταναλωτών.
Ο διάσημος «Νεκτάριος» συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε βάρος του, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 7 ετών και 4 μηνών. Ένα μήνα νωρίτερα είχε συλληφθεί και ο συνεργός του με το όνομα «Νίκος» που επίσης «ψάρευε» ανυποψίαστους καταναλωτές για να τους πουλήσουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη από την ανύπαρκτη «Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων Ελλάδος»!
BUY NOW
Ειδικότερα, ο 53χρονος από κοινού με τέσσερις συγκατηγορούμενους, εκ των οποίων ο ένας αποτελούσε και το «δεξί» του χέρι, προσέγγιζαν πρόσωπα οικονομικής επιφάνειας με ευρύ κοινωνικό κύκλο και ισχυρίζονταν ότι είχαν στενές διασυνδέσεις με αρμόδιους υπαλλήλους που διαχειρίζονται την πώληση κατασχεμένων από τραπεζικά ιδρύματα αυτοκινήτων και ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών.
Ακολούθως, τους έπειθαν ότι είχαν τη δυνατότητα λόγω των ανωτέρω γνωριμιών, να τους εξασφαλίσουν τη διάθεση των ανωτέρω κατασχεμένων σε προνομιακές τιμές.
Τα αρχικά πρόσωπα που προσέγγιζαν, δεν τύγχαναν θύματα οικονομικής εξαπάτησης από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, καθώς στόχος αποτελούσε η εκμετάλλευση των προσώπων που ευρύτερου κοινωνικού τους δικτύου.
Τα αρχικά πρόσωπα που παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα οχήματα ή συσκευές από τα μέλη της ομάδας, στη συνέχεια μετέδιδαν την είδηση της προνομιούχας συναλλαγής στον κύκλο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο «πελατών», οι οποίοι βασιζόμενοι στην φερεγγυότητα των προαναφερθέντων προσώπων, προέβαιναν στην κατάθεση χρηματικών ποσών στους κατηγορουμένους για παραλαβή οχημάτων ή συσκευών σε προνομιακή τιμή.
Κατά αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες «παρέσυραν» ο ένας τον άλλο στο κλίμα εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί προς όφελος της εγκληματικής ομάδας που αποκόμιζε πολλαπλάσια κέρδη με αυτήν την μαεστρικά σχεδιασμένη εγκληματική δραστηριότητα.
Η εγκληματική ομάδα εξαπάτησε 39 πρόσωπα και 5 εταιρείες, ενώ το παράνομο όφελος τους υπερβαίνει τις 622.900 ευρώ.
Η εγκληματική τους δραστηριότητα έπαυσε μετά την εξιχνίαση της δράσης τους από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Από την ανωτέρω υπηρεσία υποβλήθηκε δικογραφία αρχές Ιουλίου σε βάρος πέντε ταυτοποιημένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης για αντιποίηση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Το ιστορικό της υπόθεσης με τα ανύπαρκτα κατασχεμένα ΙΧ και σκάφη
Ο κλοιός γύρω από το γνωστό «Νεκτάριο» και τον βοηθό του «Νίκο» άρχισε να σφίγγει ασφυκτικά από 2019 όποτε και ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τις απάτες που είχε στήσει έναντι δεκάδων ανυποψίαστων καταναλωτών που τους πούλησαν ανύπαρκτα κατασχεμένα αυτοκίνητα και σκάφη από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr οι συνολικά 44 μηνυτές κατηγορούσαν τον «Νεκτάριο», το «Νίκο» και ακόμη 2-3 συνεργούς τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη και από το 2021 η υπόθεση βρίσκονταν στην Εισαγγελία ως ενοποιημένη δικογραφία!
Βέβαια τόσο ο «Νεκτάριος» όσο και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τα θύματά τους θα έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους και θα ενοποιούνταν οι υποθέσεις απάτης με ανύπαρκτα αυτοκίνητα και πίστευαν ότι θα την γλίτωναν για πάντα εξαπατώντας ανυποψίαστους καταναλωτές.
Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις και τα δημοσιεύματα για την δράση της σπείρας φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί καταναλωτές που πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν κάποια υπερπολυτελή αυτοκίνητα ή supercars που προέρχονται από κατασχέσεις τραπεζών και δυστυχώς καταθέτουν παχυλές προκαταβολές για να αρπάξουν την… ευκαιρία.
Βέβαια ούτε κατασχεμένα αυτοκίνητα υπήρχαν αλλά ούτε και τίποτε άλλο πέραν από εικονικές αγγελίες υπερπολυτελών αυτοκινήτων σε άκρως δελεαστικές τιμές. Μάλιστα για να μπορέσουν τα μέλη της σπείρας του «Νεκτάριου» να αντλήσουν ακόμη περισσότερα χρήματα εκτός των κατασχεμένων αυτοκινήτων δημιούργησαν και αγγελίες με την πώληση κατασχεμένων γιοτ και θαλαμηγών.
Το Carandmotor.gr αποκαλύπτει τα «κατασχεμένα» αυτοκίνητα και σκάφη που πωλούσε ο «Νεκτάριος», ο «Νίκος» και κάποια άλλα μέλη της σπείρας έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.
Το πρώτο αυτοκίνητο αφορούσε σε μια Porsche 911 Coupe GTs pdk η οποία είχε πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2018 με 450 ίππους, είχε διανύσει μόλις 10.300 χλμ. και δίνονταν χωρίς φθορές έναντι 77.375 ευρώ.
Το δεύτερο αυτοκίνητο αφορούσε σε μια Porsche Panamera Hybrid 4 Edition με 462 ίππους η οποία είχε πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2020 και είχε διανύσει μόλις 8.456 χλμ. Η τιμή για το κορυφαίο γερμανικό μοντέλο κυμαίνονταν σε 64.375 ευρώ.
Το τρίτο αυτοκίνητο αφορούσε σε ένα Range Rover Sport P400 του 2019 με 400 ίππους το οποίο είχε διανύσει 27.000 χλμ. Η τιμή διάθεσή του ήταν 51.375 ευρώ και μάλιστα υπήρχε και σχόλιο στο οποίο επισημαίνονταν ότι: «Περιμένουν άνθρωπο για αυτό που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ειδοποιήσει πότε θα πάει και θα κάνει τελικά. Οπότε είναι στον αέρα το αμάξι…»
Το τέταρτο αυτοκίνητο της λίστα ήταν μια Porsche Cayenne του 2019 Hybrid S Panorama με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2019 και 462 ίππους. Η τιμή διάθεσής της είχε οριστεί στα 68.375 ευρώ.
Πέραν των υπερπολυτελών αυτοκινήτων η νέα λίστα περιελάβανε και πολυτελείς θαλαμηγούς και γιοτ.
Το πρώτο σκάφος της λίστα ήταν έναν Fairline 65 με μήκος 21 μέτρα και είχε πέσει για πρώτη φορά στην θάλασσα το 2018 και οι κινητήρες έχουν λειτουργήσει για μόλις 217 ώρες! Η τιμή του ανέρχονταν σε 970.000 ευρώ.
Το δεύτερο σκάφος της λίστας αφορούσε σε ένα Lagoon 50 του 2019 με μήκος 15 μέτρα του οποίου οι κινητήρες είχαν λειτουργήσει για μόλις 170 ώρες! Η τιμή του κυμαίνονταν σε 402.000 ευρώ.
Το τρίτο και τελευταίο σκάφος της λίστας αφορούσε σε ένα Fountaine Payot 44 (Pajot είναι το πραγματικό όνομα) του 2018 με μήκος 13,4 μέτρα οι κινητήρες του οποίου είχαν λειτουργήσει για 670 ώρες. Η τιμή του ανέρχονταν σε 575.000 ευρώ.