Νέα εποχή για το Piaggio Group -Ανακοίνωσε τη νέα διοίκηση

Νέα εποχή για το Piaggio Group - Ανακοίνωσε νέα διοίκηση

Το Piaggio Group ανακοίνωσε τις αλλαγές που πραγματοποίησε στη διοίκησή του μετά τον θάνατο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ιταλικού ομίλου Roberto Colaninno.

Ο Roberto Colaninno, ο άνθρωπος που πήρε τα ηνία του Piaggio Group το 2003 και το οδήγησε σε νέα ύψη, ενσωματώνοντας σε αυτό τις Aprilia και Moto Guzzi, απεβίωσε στις 19 Αυγούστου σε ηλικία 80 ετών.

Με μια σύντομη ανακοίνωση ο ιταλικός όμιλος ανακοίνωσε τις πρώτες σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση του, οι οποίες σηματοδοτούν παράλληλα και την επόμενη μέρα για το Piaggio Group, με τον έλεγχο να περνά επί της ουσίας στους γιους του μεγάλου Ιταλού επιχειρηματία, Matteo και Michele.

Ο Roberto Colaninno, στη μέση, με τους γιους του Matteo (αριστερά) και Michele

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του ιταλικού ομίλου του δ.σ. μετά τον θάνατο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αναδιαμορφώθκε η δομή της εταιρικής διακυβέρνησης, έπειτα και από τις συστάσεις των επιτροπών του διοικητικού συμβουλίου.

Ο διευθυντής Matteo Colaninno, διορίστηκε στη θέση του εκτελεστικού προέδρου, με εξουσίες σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με εκείνες που κατείχε προηγουμένως.

Παράλληλα, ο διευθυντής Michele Colaninno, ο οποίος κατείχε ήδη τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου Παγκόσμιας Στρατηγικής, Προϊόντων, Μάρκετινγκ και Καινοτομίας, διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Το δ.σ. του ιταλικού ομίλου εξέλεξε επίσης, με απόφαση που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ορκωτών Ελεγκτών, τον Carlo Zanetti ως νέο μη εκτελεστικό μέλος, διατηρώντας αμετάβλητο τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Το δ.σ. της Piaggio & C. S.p.A., αποτελούμενο από εννέα (9) μέλη - η πλειοψηφία των οποίων είναι πέντε (5) μέλη που πληρούν τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας της ισχύουσας νομοθεσίας - αποτελείται από τους Matteo Colaninno (εκτελεστικός πρόεδρος), Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος), Graziano Gianmichele Visentin (ανεξάρτητος διευθυντής), Rita Ciccone (ανεξάρτητη διευθύντρια), Patrizia Albano (
ανεξάρτητη διευθύντρια ), Federica Savasi, Micaela Vescia (ανεξάρτητη διευθύντρια), Andrea Formica (ανεξάρτητος διευθυντής) και Carlo Zanetti.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ο νέος διευθυντής θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων. Σημειώνεται ότι η φυσική λήξη της θητείας του δ.σ. προγραμματίζεται με τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί για έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ